Het ontstaan van een solide familiebedrijf; ALBETON.

In 1968 start Kors Droog senior een betonmortelcentrale in de Amsterdamse Bijlmermeer. Daarmee legt hij een stevige basis voor het huidige Albeton.

Van meet af aan speelt de onderneming adequaat in op de behoefte vanuit de markt naar hoogwaardige betonmortel. Gedurende deze periode komen de drie zonen van de oprichter - Jan, Huig en Kors jr. - het bedrijf versterken.

In 1977 verhuist de onderneming, compleet met de betonmortelcentrale, naar de Cruquiusweg 71 aan het IJ in Amsterdam. En ondertussen staat de derde generatie aan het roer om met dit solide familiebedrijf de juiste koers te varen.

Naast de oude betonmortelcentrale wordt hier ook een gloednieuwe betonmortelcentrale gebouwd. De nieuwe centrale wordt ingericht als betonmortelcentrale, waarna de oude centrale gebruikt wordt voor de productie van metselspecie. Door de jaren heen blijkt dat de behoefte aan franco geleverde metselspecie steeds meer afneemt en de specie in silo’s op de bouwplaats meer aandeel wint. Een goede reden om de activiteiten uit te breiden. Vanaf het moment van de introductie van anhydriet in Nederland is Albeton betrokken geweest en speelt hierin nog steeds een actieve rol.

Gedurende de daaropvolgende jaren blijft Albeton een bedrijf in ontwikkeling. Het wagenpark wordt uitgebreid met pomptruckmixers, om de servicegraad te verhogen, alsmede wordt een elektrische overslagkraan in gebruik genomen.

In 2008 wordt het nieuwe kantoorpand in gebruik genomen. Hierdoor ontstonden de mogelijkheden tot uitbreiding van het laboratorium, het herinrichten van de planningsruimte en het creëren van een uitgebreidere wasplaats voor mixers op het terrein. Gedurende al die jaren worden beide centrales regelmatig uitgebreid c.q. gemoderniseerd. In 2009 wordt de centrale zodanig uitgebreid en ingericht dat deze, naast de productie van anhydriet, ook als bijval of back-up centrale kan dienen voor de betonmortel. De centrales zijn samen goed voor een productie van 200 m3/uur.

Albeton staat niet stil! Door haar innovatieve karakter is Albeton in staat om adequaat op nieuwe ontwikkelingen in te spelen. Dit wordt altijd op een zo duurzaam mogelijke wijze gedaan. In 2013 heeft Albeton de eerste elektrische mixer in gebruik genomen en zijn we tevens begonnen met de bouw van een nieuwe centrale op een nieuwe locatie.

In 2014 is Albeton verhuisd naar de nieuwe locatie op de Ankerweg 16a in Amsterdam-Westpoort. De nieuwe centrale is één van de modernste betoncentrales van Nederland, waar wij dan ook zeer trots op zijn!