Klanten moeten op Albeton kunnen rekenen, daar zijn wij van overtuigd.

Kunnen we je wellicht verder helpen?

Neem dan direct contact met ons op! Onze account managers staan voor u klaar.

Contact opnemen

Klanten moeten op Albeton kunnen rekenen, daar zijn wij van overtuigd. Dat zegt niet alleen veel over onze flexibele, klantgerichte dienstverlening maar ook over de kwaliteit van ons product.

Betonmortel is maatwerk en de samenstelling kan eindeloos variëren. Het is dan ook van groot belang welke prestatie-eisen er worden gesteld aan het eindresultaat. Daarnaast spelen aanvullende duurzaamheidseisen een steeds grotere rol.

Onze betontechnologen beschikken over jarenlange ervaring gecombineerd met continue aandacht voor opleiding. Rekening houdend met de weersomstandigheden, verwerkbaarheid, grondstofkwaliteit, transportafstand, vochtgehalte en de technische eisen van het product kunnen zij u een passend advies geven, zodat u een juiste keuze kunt maken.

Diensten

Binnen de organisatie van Albeton staan kwaliteit en service voorop. Mede dankzij de langdurige ervaring van ruim 50 jaar in de productie van betonmortel en andere mortels en species heeft het bedrijf een omvangrijke kennis in huis. Naast kwaliteit en service staat bij de maatschappelijk verantwoorde onderneming, die tevens gecertificeerd is volgens ISO 9001:2015, uiteraard ook een milieubewuste bedrijfsvoering hoog in het vaandel.

Betontechnologische adviezen

Door continue aandacht voor opleiding gecombineerd met een jarenlange ervaring is veel kennis ontwikkeld op het gebied van de productie van betonmortel. Van belang is het contact tussen de technische mensen op de centrale en de mensen op de bouw omtrent de ideale samenstelling uit het oogpunt van kwaliteit, aanvoersnelheid en kostenbesparing.

Pompmixers

Albeton beschikt over een ruim, goed onderhouden wagenpark en een aantal betonpomptruckmixers. Met een betonpomptruckmixer kan beton over een grote afstand in het bouwwerk gepompt worden. Het beton wordt sneller gestort en er is minder menselijke arbeid nodig.

Keeperwagen

Albeton beschikt over een kieper, die de levering van zand, grind en bepaalde cementgebonden mengsels kan verzorgen. Deze kieper kan ook gehuurd worden.

Levering

Als de betonmortel geladen is, rijdt de chauffeur direct naar het werk om te storten. Dit moet binnen 2 uur plaatsvinden, hoewel er mogelijkheden zijn om dit uit te stellen.

In sommige gevallen komt de klant er op het werk achter dat een van de eigenschappen van de betonmortel niet voldoet aan de behoefte van het moment. In dat geval kan er per direct onder de verantwoordelijkheid van een betontechnoloog het mengsel aangepast worden.

Al onze truckmixers staan middels een GPS-verbinding in contact met de productiecentrale. Hierdoor kan er zeer exact en op de door de klant gewenste tijdstippen worden gepland. Daarnaast bieden wij onze klanten de mogelijkheid om de betonorders live te volgen via een app.

Ingangscontrole grondstoffen

Naast ons centrale proces voor de levering van betonmortel zijn er ook processen zoals de ingangscontrole van grondstoffen die relevant zijn voor de kwaliteit. Albeton gebruikt uitsluitend gecertificeerde grondstoffen, maar voert toch een ingangscontrole uit op de verschillende grondstof leveringen.

Er wordt bijvoorbeeld een droogproef uitgevoerd en de korrelopbouw van de toeslagmaterialen wordt geanalyseerd. Zo zijn we er zeker van dat de afgeroepen grondstoffen ook voldoen aan de eisen van het betonontwerp.

Kwaliteitscontrole voor bijvoorbeeld specie

De niet-betonmortel producten worden aan vergelijkbare onderzoeken onderworpen en houden wij aan eenzelfde stringente kwaliteitsstandaard. We gebruiken voor anhydriet bijvoorbeeld een andere drukbank en gebruiken daarop cylinders in plaats van blokken maar dit is verder zeer vergelijkbaar. Daarnaast moeten deze producten voldoen aan de CE-normering in plaats van de KOMO-normering.

Productkwaliteit

De inrichting van het laboratorium en de kwaliteitscontrole processen van Albeton zijn een direct resultaat van de eisen die het KOMO-certificaat stelt. Wij zien als volgt toe op de productkwaliteit van onze betonmortel:

Betonmengsel bestelling

Door middel van ons bestelformulier bestelt een klant een betonmengsel, een bepaalde samenstelling. Dit wordt opgenomen in de planning en de dag voor levering voorbereid.

Betonmengsel ontwerp

Op basis van de laatste bekende gegevens wordt het daadwerkelijke mengsel ontworpen. Dat betekent dat wij bij het ontwerp rekening houden met (o.a.) het volgende:

  • Weersomstandigheden
  • Verwerkbaarheid
  • Grondstofkwaliteit
  • Transportafstand
  • Vochtgehalte

Deze variabelen kunnen van grote invloed zijn op het te leveren product.  Door deze factoren mee te nemen in het ontwerp leveren we een product dat aan alle door de klant gestelde eisen voldoet.

Mengsel afroepen

De volgende dag wordt het mengsel geladen. De mengmeester heeft een digitaal order overzicht op basis van begintijden en produceert het mengsel zodra de levering uitgevoerd moet worden. Gewichten, zoals die zijn vastgesteld door de betontechnoloog, worden in de fabriek nauwkeurig afgewogen. Van elke charge wordt een weegstaat gemaakt zodat ook achteraf te controleren is of het daadwerkelijke ontwerp is afgewogen.

Steekproefsgewijze controle

Periodiek controleert de betontechnoloog of het mengsel voldoet aan zijn ontwerp. De betontechnoloog doet daarbij onder andere de volgende proeven:

  • Hij maakt een kubus van het mengsel om de druksterkte te meten
  • Met behulp van de kegel van abrahams meet hij de consistentieklasse van het mengsel
  • Temperatuur meting
  • Water cement factor bepalen

De druksterkte kan pas na 28 dagen gemeten worden. In het onwaarschijnlijke geval dat de druksterkte te veel afwijkt, wordt de klant daar van op de hoogte gesteld. Dit komt in de praktijk gelukkig nooit voor, maar het proces is hier wel op ingericht. Al deze waardes worden geregistreerd en vastgelegd, het archief van Albeton gaat 10 jaar terug.

Vragen of opmerkingen?

We denken heel graag met je mee! Ook als we op het laatste moment een mengsel aan moeten passen zorgt Albeton ervoor dat het goed komt. Daar kan je op rekenen.


Peter van den Brink
Peter van den Brink
Account Manager

Al ruim 50 jaar betrokken als leverancier van betonmortel bij veel mooie projecten.

Achter beton zit een hele industrie, een heel proces. Maar wij maken het voor onze klanten gewoon in orde.