Albeton, een familiebedrijf dat haar klanten voorziet van hoogwaardig beton en steengoede service

Offerte aanvragen

Kunnen we je wellicht verder helpen?

Neem dan direct contact met ons op! Onze account managers staan voor u klaar.

Contact opnemen

Oprichting familiebedrijf Albeton

In 1968 had Kors Droog zo’n 12 binnenvaartschepen die bij verschillende betoncentrales zand en grind leverden. Toen bleek dat hij niet langer aan deze centrales kon leveren, begon hij in de Amsterdamse Bijlmermeer zijn eigen betonmortelcentrale. Albeton was geboren.

Kors had 3 zoons die ook op dat moment in het bedrijf werkzaam waren. Een van zijn zoons (Huig jr.) verhuisde naar Amsterdam om de leiding van de betoncentrale op zich te nemen terwijl de andere twee zoons (Jan en Kors) zich in Krimpen aan den IJssel bezig hielden met de bedrijfseconomische aansturing en de handel in zand en grind. Tegenwoordig zijn het twee kleinzoons van de oprichter die de leiding over Albeton in handen hebben. Beiden hebben ‘beton met de paplepel ingegoten gekregen’ en namen de bedrijfsleiding pas over na minimaal 10 jaar alle aspecten van het vak te hebben geleerd.

De Concrete Sustainability Council (CSC) is een initiatief van de cement- en de betonindustrie.

Lees meer

Albeton, Bollenbeton en Leeuwarder Beton Centrale BV CSC goud gecertificeerd.

Met onze CSC certificering laten wij aan onze klanten én omgeving zien dat wij grote waarde hechten aan een verantwoorde herkomst van beton. Wij geven onze klanten hiermee een helder beeld van de herkomst van onze grondstoffen, de kwaliteit van onze productiewijze en de maatschappelijke verantwoording die wij nemen. Mede door deze certificering weet je dat je met ons kiest voor een duurzame leverancier van beton.

ISO 14001 is het bewijs dat Albeton voldoet aan alle wettelijke eisen op het gebied van milieu, risico’s en continue procesverbetering. Wij vinden het onze plicht om hier doorlopend aandacht voor te hebben en verwelkomen de regelmatige, onaangekondigde controles door onze certificerende instantie. In ons handboek beschrijven wij hoe wij alle milieugerelateerde zaken georganiseerd hebben.

Lees meer

“Bij ons werd nooit nee gezegd. Het was altijd ja, of er werd een andere oplossing aangeboden”

Dat vertelt Jeroen Droog. “Voor ons had mijn vader ook altijd nog een tip: ‘maak de dag maar wat langer’. Vanaf het begin was duidelijk dat wij onze klanten zoveel mogelijk flexibiliteit moesten bieden en daar alle moeite voor moesten doen. En dat is nog steeds zo.”

Meerdere betoncentrales

De Amsterdamse betoncentrale is al verschillende keren verhuisd en tegenwoordig gevestigd aan de Ankerweg 16a in Amsterdam-Westpoort. Albeton’s Amsterdamse betoncentrale is één van de modernste betoncentrales van Nederland en de eerste Albeton vestiging blijft een grote trots.

Tegelijkertijd is Albeton uitgegroeid tot een gerenommeerde speler en zijn er in totaal 7 betoncentrales waarmee wij klanten in grote delen van Noord-Holland en Zuid-Holland kunnen bedienen. Klanten kunnen hiermee rekenen op de unieke dienstverlening van Albeton.

Neem contact op

Toekomst

“Niks is belangrijker dan mensen. En wij denken dan aan zowel onze klanten als onze eigen mensen. Wij willen voor hen een stabiele factor zijn en de betrouwbaarheid bieden die vaak niet meer vanzelfsprekend is. De geografische spreiding van de ligging van de betoncentrales en een modern wagenpark zijn daar de goede middelen voor.

Over 10 jaar kijk ik uit naar een nog sterker bedrijf, een groei waar we samen met onze mensen en klanten aan gebouwd hebben. En als wij het bedrijf weer door kunnen geven aan onze kinderen, de volgende generatie, is dat de kers op de taart.”

Albeton wil altijd in nauw contact met haar klanten staan. Maar wie wil dat nou niet?

Dit doen wij zodat ook jij in nauw contact met ons bent

  • Dat begint met flexibiliteit. Een just-in-time aanpassing van een mengsel of levering of een team van chauffeurs dat ook na werktijd blijft leveren. Omdat het werk nou eenmaal af moet.
  • Kwaliteit is een basisvoorwaarde, daar moet geen twijfel over bestaan. Wij doen er alles aan om er voor te zorgen dat de kwaliteit op orde is.
  • Betrouwbaarheid begint met het nakomen van afspraken, doen wat je zegt. En dat gaat verder dan contracten, wij weten wat je bedoelt.
  • Verbinden is de basis, niet alleen omdat cement verbindt maar juist omdat een goede verbinding de basis is van een prettige samenwerking.

Bovenstaande ideeën passen goed bij onze kernwaarden. Want alles wat wij doen moet er voor zorgen dat wij in goed en beter contact staan met onze klanten. Met onze kernwaarden inbedden wij onze overtuiging in onze werkwijze binnen de organisatie. Onze kernwaarden zijn:

Samen

We hebben respect en aandacht voor elkaar en de klant. We zijn open en eerlijk in de omgang met elkaar, gebasseerd op onderling vertrouwen.

Verbinden

Door samen te werken en kennis te delen, streven we naar continue verbetering.

Kwaliteit

Met onze ervaring en persoonlijk vakmanschap denken wij met de klant mee. Onze medewerkers zijn betrokken en gemotiveerd en verstaan hun vak. Zij hebben trainingen en opleidingen genoten en deze worden up-to-date gehouden.

Innovatie

We luisteren naar de klant en spelen in op de wensen en behoefte van de klant en de ontwikkelingen in de markt. We signaleren en benutten kansen.

Duurzaam

Onze planeet is kwetsbaar en om onze kinderen een toekomst te bieden is het belangrijk dat we hierbij stil staan en bescherming bieden aan onze planeet. We minimaliseren de invloed van onze activiteiten op het milieu, we bevorderen het hergebruik van materialen en een efficiënt gebruik van grondstoffen. We werken nauw samen met onze stakeholders om een actieve bijdrage te kunnen leveren aan het verder verduurzamen van de samenleving.

Al ruim 50 jaar betrokken als leverancier van betonmortel bij veel mooie projecten.

Achter beton zit een hele industrie, een heel proces. Maar wij maken het voor onze klanten gewoon in orde.

Bekijk alle projecten