Waarom kiezen voor Eco2floor?

zondag 2 augustus, 2020

Terug naar het overzicht

Wat is Eco2floor?

Eco2floor is hét resultaat van een jarenlange ontwikkeling in de betonindustrie. Eco2floor verenigt de technische voordelen van een handmatig aangebrachte zandcementdekvloer, met het verwerkingsgemak en de effectiviteit van een robuust gietvloer systeem. Eco2floor is een zelfnivellerende, verpompbare gietdekvloer op basis van gemalen gegranuleerde hoogovenslak (GGBS). Dit zorgt voor een reductie van arbeidskosten, verminderde lichamelijke belasting van de verwerkers, betere oppervlaktekwaliteit, minder nabewerking en het eerder kunnen aanbrengen van de eindvloer zoals tegels, stofferingen c.q. kunststof afwerkingen.

 

Waarom kiezen voor Eco2floor?

 Verkorten van de gehele bouwtijd. Eco2floor is snel beloop- en belastbaar.

Ten opzichte van handmatig aangebrachte zand/cement dekvloeren kan de eco2floor vloer sneller en in betere kwaliteit worden aangebracht. Na het aanbrengen zijn geen nabewerkingen zoals polijsten/schuren noodzakelijk.

Eco2floor is na 24 uur beloopbaar en na 72 uur volledig belastbaar (voor gebruikelijke processen in de afbouwfase).

 Duurzaamheid

Door als basis gemalen gegranuleerd hoogovenslak (GGBS) te gebruiken, is eco2floor milieuvriendelijk en draagt bij aan een hoge BREEAM score. Het hoofdcomponent GGBS is een hergebruikt materiaal afkomstig uit de staalindustrie.

 Beperkte krimp geen dilatatievoegen nodig

Eco2floor is voorzien van krimpcompensatie, dit maakt het aanbrengen van dilatatievoegen overbodig zolang het totale oppervlakte niet groter dan 1000 m² en de lengte / breedte verhouding niet 6 /1 overschrijdt.

Minder krimp voorkomt problemen door schotelen en opkrullen. Verschillen in hoogte kunnen makkelijk worden uitgevlakt. Verwarmingsleidingen tekenen niet af.

 Gebruik in natte én droge ruimtes

Eco2floor kan door het gebruik van GGBS naast droge, ook in natte ruimtes gebruikt worden, zoals badkamers en keukens.

 Betere efficiëntie vloerverwarming

Door de structuur is eco2floor uitermate geschikt voor gebruik in dekvloeren met vloerverwarming. De goede omsluiting van de vloerverwarming zorgt voor goede geleiding en efficiënter energie gebruik. Lagere temperatuurinstelling draagt langdurig bij aan duurzaamheid.

 

Kwaliteit

De door Albeton geproduceerde cement-hoogovenslak gebonden gietvloermortel (eco2floor) is een hoogwaardige verpompbare vloermortel die voldoet aan de norm NEN-EN 13813 ‘Dekvloermortel en dekvloeren’. Eco2floor wordt geleverd onder CE-markering.

 

Verwerkingsinstructies

De basis voor alle verwerkingsinstructies die betrekking hebben op de Eco2floor gietvloer is terug te vinden in CUR-aanbeveling 110 “Gietvloeren met cement als bindmiddel”.