Albeton REDUXX Beton: grote stap naar duurzaamheid

donderdag 16 november, 2023

Terug naar het overzicht


Beton Event 16 november 2023! Een dag met een centraal thema: “ ‘En route’ naar duurzaam en circulair beton”. Het  moment waarop Albeton, in samenwerking met BAM Nederland, een nieuw ontwikkeld duurzaam betonmengsel presenteert: REDUXX Beton

REDUXX Beton is een kwalitatief hoogwaardig mengsel met een laag milieuprofiel. REDUXX Beton heeft vergelijkbare eigenschappen als traditioneel beton en kan gecombineerd worden met andere  duurzaamheidsmaatregelen zoals het toepassen van circulaire toeslagmaterialen. Met REDUXX Beton kan het cementgehalte worden gereduceerd, afhankelijk van de toe te passen sterkte- en milieuklassen. Dit geeft een aanzienlijke besparing op de CO2-uitstoot.
Daarnaast voldoet REDUXX Beton aan levering op gebruikseisen conform NEN EN 206 en NEN 8005. De kwaliteit wordt gewaarborgd door KOMO certificering.

Met de introductie van REDUXX Beton zet Albeton weer een stap in de verduurzaming en circulariteit van betonmortel. Dit is zeker niet de laatste stap. Hiermee sluiten we naadloos aan op onze visie continu onze producten en processen te verbeteren en verder door te ontwikkelen om actief bij te dragen aan een duurzame leefomgeving. Onze kinderen zijn de toekomst!

“Het Betonakkoord heeft de ambitie om in 2030 een CO2 neutraal en circulair beton te realiseren en wij denken hier graag in mee.” aldus Heimen Droog, algemeen directeur.

Door samen te werken in de keten kunnen we grote stappen zetten. Om de juiste keuzes te kunnen maken, kunnen wij voor u de MKI-waarde bepalen en u adviseren bij het toepassen van een mengsel met een laag milieuprofiel.

REDUXX Beton geeft een lagere MKI-waarde ten opzichte van de referentiewaarde in de betonindustrie. Hiermee sluiten we aan op de nieuwe MKI- en circulariteitseisen per 1 oktober 2023 die het Betonakkoord stelt. Tevens is een geverifieerde LCA opgenomen in de Nationale Milieu Database.

Met REDUXX Beton kiest u bewust om duurzaam te bouwen.


Een duurzaam betonconcept waardoor cementreductie gerealiseerd wordt.
Ontwikkeling in duurzaam bouwmateriaal.