Wij schrijven geregeld nieuwe artikelen over ons bedrijf en de sector

HVC Alkmaar – geavanceerde glijbekisting

Bij Albeton zijn wij trots op onze rol in de realisatie van een indrukwekkende slibdrooginstallatie van 17 meter hoog bij HVC Alkmaar in opdracht van Visser & Smit Bouw B.V.. Dit project belichaamt onze toewijding aan kwaliteit, innovatie en samenwerking.

Dit gebouw is gestort met toepassing van een geavanceerde glijbekisting, een primeur in zijn soort. Deze wandbekisting, 1,20 m hoog en open aan de onderkant, maakte het mogelijk om het beton van bovenaf in lagen aan te brengen. Door middel van vijzelstaven werd de bekisting geleidelijk omhoog gevijzeld, waardoor het verse beton kon uitharden en zijn uiteindelijke constructieve waarde kon bereiken. Anders dan bij een gebruikelijke stapsgewijze klimbekisting is het glijden een continu 24/7 proces van vlechten en storten, terwijl de wandbekisting centimeter voor centimeter naar boven ‘glijdt’ totdat het hoogste punt is bereikt.

Onze chauffeurs hebben 7 dagen achtereen, 24/7, in totaal circa 2.250 m³ betonmortel geleverd, met een constant tempo van 15 m³ per uur. Het bovenste gedeelte van 130 m³ hebben we op 17 juni 2024 geleverd.

Het project geeft blijk van een goede samenwerking tussen de betrokken partijen die dit succesvol hebben gerealiseerd.

Wij danken onze opdrachtgever @Visser en Smit Bouw B.V. voor het vertrouwen en alle betrokkenen voor hun toewijding en samenwerking. Wij zijn trots op onze bijdrage aan het succesvolle glijwerk @HVC Alkmaar.

#samenwerken#samen verbinden