Aanleg fietspad

In opdracht van de fa. P.E. Roos BV werkt Albeton mee aan de aanleg van een duurzaam fietspad aan de Australiëhavenweg in Amsterdam.

Voor de aanleg van het fietspad is gebruik gemaakt van een betonnen verharding. Dit biedt vele voordelen, aangezien beton een uiterst duurzaam bouwmateriaal is. Het heeft een lange levensduur, is onderhoudsarm, waarborgt de veiligheid en kan in de toekomst weer hergebruikt worden. Het biedt tevens een hoog comfort voor de gebruiker.

Op 2 en 3 november is er 403m³ betonmortel geleverd met een rode kleurstof, staalvezel, kunststof vezel, steenslag en portlandvliegascement. De rode kleurstof is aan de in consistentiegebied 1 geleverde betonmortel toegevoegd middels een geheel automatische kleurstoffendosering. Dit zorgt voor een betere kleurverdeling van het mengsel en een hogere kleurvastheid. 

De staalvezels en kunststof vezels zijn middels een automatische vezeldosering aan het mengsel toegevoegd. De staalvezels dienen voor het verkrijgen van constructieve eigenschappen. De kunststofvezels zorgen voor een hogere elasticiteit, waardoor krimpscheuren, die vooral in de beginfase van de verharding optreden, worden voorkomen. Andere voordelen zijn een verbeterde vloeistofdichtheid, vorstbestendigheid en slijt- en stootvastheid. 

Albeton onderscheidt zich van andere centrales door het gebruik van automatische kleur- en vezeldosering. 
Waar de vezels voorheen handmatig in de truckmixer aan de betonmortel werden toegevoegd, doen we dit nu met een stalen doseerunit. De vezels worden uit big bags in de doseerunit gelost en vervolgens omhoog getrild en uit elkaar getrokken langs de spiraalvormige baan tegen de buitenwand. Ze gaan via een pijp naar de menger en worden vervolgens middels negatieve weging afgewogen. Onze opdrachtgever is hierdoor niet alleen verzekerd van een juiste dosering, maar ook van een homogene verdeling van de vezels in de betonspecie.

 


Terug naar overzicht