Albeton is verhuisd! Augustus 2014.

Na een periode van hard werken is het eindelijk zo ver! Albeton heeft de nieuwe centrale in gebruik genomen! 

In Amsterdam Westpoort zitten we op een A-locatie! Dichtbij de stad, met een goede ontsluiting via de Westrandweg en de Tweede Coentunnel en goed bereikbaar voor binnenvaartschepen die aan onze eigen kade van 200 meter de toeslagmaterialen kunnen lossen.

Onze nieuwe centrale is één van de modernste betoncentrales van Nederland met een dagbunker voor acht verschillende toeslagmaterialen.  Opvallend is de automatische staalvezeldosering. De staalvezels worden na weging onder luchtdruk geautomatiseerd in de menger aan de betonsamenstelling toegevoegd. Daardoor is niet alleen de klant verzekerd van de toevoeging van het juiste aantal, maar vindt ook een gelijkmatiger verdeling plaats. Dat geldt ook voor de automatische kleurdosering, waardoor de kleur dieper in de beton wordt vermengd en zorgt voor een betere verdeling en hogere kleurvastheid. De centrale beschikt eveneens over 6 silo's met 9 compartimenten. We kunnen dus uitgebreid variëren in mengsels en mengselsamenstellingen. Zo kunnen vele mortels duurzaam en op maat worden samengesteld. Naast de verschillende betonsamenstellingen produceert de centrale ook anhydrietspecie.

De nieuwe centrale heeft drie mengers in plaats van twee. Hierdoor zijn we zeer flexibel en kunnen we onze klanten altijd optimaal bedienen. De nieuwe mengers zijn bovendien groter, stiller en zuiniger. Op het terrein zijn veel voorzieningen aanwezig om beton – Beton Bewust – te produceren. Naast een spoel- en recycle installatie, is er een wasstraat en een gecombineerde tank- en milieustraat. Restbeton wordt volledig gebruikt voor de betonblokken. Op het terrein zijn tevens diverse oplaadpunten aanwezig voor de elektrische truckmixers en de elektrische auto’s van personeel en bezoekers.


Terug naar overzicht