Albeton bouwt aan een nieuwe centrale!

Trots zijn wij op de bouw van onze nieuwe centrale. In Amsterdam Westpoort komen we op een A-locatie te zitten! Dichtbij de stad, met een goede ontsluiting via de Westrandweg en de Tweede Coentunnel en goed bereikbaar voor binnenvaartschepen die aan onze eigen kade van 200 meter de toeslagmaterialen kunnen lossen.

Onze centrale wordt één van de modernste betoncentrales van Nederland. Boven de centrale komt een dagbunker voor acht verschillende toeslagmaterialen. Opvallend is de automatische staalvezeldosering. De staalvezels worden na weging onder luchtdruk geautomatiseerd in de menger aan de betonsamenstelling toegevoegd. Naast de verschillende betonsamenstellingen produceert de centrale ook anhydrietspecie.

De nieuwe centrale krijgt drie mengers in plaats van twee, waardoor we flexibeler zijn en klanten altijd optimaal kunnen blijven bedienen. De nieuwe mengers zijn bovendien groter, stiller en zuiniger. De capaciteit is ruim twee keer zo groot als de huidige centrale en het laden zal ook een stuk sneller gaan. Niet alleen de centrale is indrukwekkend, maar ook op het terrein komen straks veel voorzieningen om beton – Beton Bewust – te produceren. Naast een spoel- en recycle installatie, komt er een wasstraat en een gecombineerde tank- en milieustraat. Restbeton wordt volledig gebruikt voor de betonblokken en daar is straks op het nieuwe terrein alle ruimte voor. Op het nieuwe terrein komen ook diverse oplaadpunten voor de elektrische truckmixers en de elektrische auto’s van personeel en bezoekers.

De nieuwe centrale wordt gerealiseerd door de firma M.J. de Nijs & Zonen B.V. en Rotonde. Uiteraard leveren wij zelf het beton voor de funderingspalen en het beton voor de vloeren. Ook de betonblokken voor de bunkers produceren wij zelf. Begin november 2013 werd de eerste paal gestort, in februari is men begonnen aan de staalconstructie en medio september moet de centrale operationeel zijn!


Terug naar overzicht