Albeton heeft een primeur. De eerste Sennebogen 8400 EQ die operationeel is ... in gebruik genomen door Albeton

Op vrijdag 6 oktober jl. heeft Albeton de eerste Sennebogen 8400 EQ die operationeel is feestelijk in gebruik genomen. Met een indrukwekkende demonstratie toonde de kraanmachinist vol trots de nieuwe aanwinst aan de genodigden. De nieuwe Sennebogen 8400 EQ is een balanskraan en met zijn manier van werken zeer energiezuinig.

De Sennebogen 8400 EQ is het grootste model in de serie van balanskranen. De balans van de giek wordt gestuurd met behulp van grote contragewichten. De machine is perfect gebalanceerd in elke werkpositie, door het tegengewicht dat direct verbonden is met de machine. Dit zorgt ervoor dat er maar een kleine hoeveelheid energie nodig is om de machine te laten bewegen – zelfs als er zware belastingen zijn.

Het gewicht van de kraan is 330 ton. Met een giek van 32 meter heeft de kraan een hefcapaciteit van 15 ton. De kraan heeft twee elektrische motoren van 160 kW om de kraan rechtstreeks aan te drijven. Deze hebben een langere levensduur dan een dieselmotor en zorgen er tevens voor dat de hydrauliek minder wordt belast, doordat ze een constant vermogen geven.

Frame met 16 wielen aan beide kanten

SMT Netherlands B.V. heeft er voor gezorgd dat de kraan, geheel volgens planning, is opgebouwd op locatie en op dit moment operationeel is. Een knap staaltje vakwerk! Maanden van voorbereidingen zijn hier echter aan vooraf gegaan. Er is een op maat gemaakte onderwagen ontwikkeld met 16 wielen aan beide kanten om de bodemdruk op de kraanbaan goed te verdelen.  De contragewichten wegen 36 ton per stuk. Tevens is er een speciaal stopsysteem gemonteerd. Maar liefst 16 speciale transporten waren er nodig om de kraan vanuit Duitsland naar Amsterdam te transporteren.

Logistieke toegevoegde waarde

Met een grote capaciteit, zeer energiezuinig en een lange levensduur van de elektromotoren past het concept van de balanskraan geheel in het duurzaamheidsbeleid van Albeton. Uitgangspunt bij het optimaliseren van onze werkprocessen. De nieuwe Sennebogen 8400 EQ vormt hiermee de basis voor een efficiënt, productief en duurzaam logistiek systeem.

 


Terug naar overzicht