project Pontsteiger

Eind 2015 is gestart met de bouw van het project Pontsteiger, uitgevoerd door M.J. de Nijs & Zonen in samen werking met Dura Vermeer. Het markante pand komt op de kop van de Pontsteiger, waarvandaan de pont naar Amsterdam Noord vertrekt.

Het bijzondere ontwerp oogt als een schitterende, moderne stadspoort. In totaal komen er 366 appartementen, waarvan 66 exclusieve koopwoningen tussen de 100 en 440 m² op de bovenste acht verdiepingen. Op de begane grond komen publiekelijke voorzieningen zoals hoogwaardige horeca met terrassen aan het water.

Het 90 meter hoge gebouw wordt een nieuw landmark, als meest recente toevoeging in een serie iconische gebouwen langs het IJ, waaronder EYE Film Instituut, de A’dam Toren en IJdock. Dit markante gebouw wordt gebouwd met maar liefst 26.000 kuub betonmortel. Hiervan is al 12.500 kuub betonmortel geleverd door Albeton!

Voor de eerste poer heeft Albeton 1700m³ betonmortel geleverd in een continue levering van 11 uur tijd. Een logistieke prestatie waarbij 21 truckmixers zijn ingezet, die af en aan rijden van de centrale naar de bouwplaats. Om de kans op stagnatie door files te verkleinen hebben wij de stort op een zaterdag uitgevoerd. Twee weken later heeft Albeton de tweede poer van 1700 m³ betonmortel gestort. Een goede voorbereiding en een prettige samenwerking met Faber betonpompen en Vloertechniek hebben er voor gezorgd dat de betonmortel op tijd is geleverd en verwerkt.

Naast de betonmortel voor het project Pontsteiger, levert Albeton ook de betonmortel voor de Kistdamgarage/Pontsteigergarage. Een ondergrondse parkeervoorziening verdeeld over 2 parkeerlagen met ruimte voor ca. 275 auto’s. De wanden van de parkeergarage moeten het water van het IJ, de grond aan de zijde van de Tasmanstraat en de functionaliteit van de primaire waterkering kunnen borgen.

Met een opkomst van 2000 bezoekers staat het Pontsteigergebouw in de top 10 van meest bezochte bouwplaatsen tijdens de Dag van de Bouw. Uniek aan het project is niet alleen de vorm, de hoogte en uitstraling, maar ook de lage EPC-eis van 0,25. Wij zijn dan ook bijzonder trots een bijdrage te mogen leveren aan dit unieke project.

Pontsteiger
Bron: www.pontsteiger.nl

VideoOpname van het project


Terug naar overzicht