Albeton neemt eerste electrische betonmixer in gebruik.

10 april 2013 was het zover! Carolien Gehrels, wethouder economische zaken in Amsterdam, overhandigt namens Mulder Europe de sleutel van de eerste elektrisch aangedreven betonmixer aan Albeton. “We schrijven vandaag geschiedenis. Over tien jaar kunnen ze zich in Amsterdam de huidige betonmixer niet meer voorstellen en draaien we geheel elektrisch".

De EcoDrive is een volledig elektrische aandrijving voor de mixer, dus onafhankelijk van de dieselmotor van de truck. Deze revolutionaire vinding, waarvoor een wereldwijde patentaanvraag loopt, levert - naast jaarlijks al snel € 10.000 aan brandstofbesparing - ook 30% reductie op in de fijnstof (NOx) en CO2-uitstoot. Een ontwikkeling die volledig aansluit bij de steeds strenger wordende Euro-normering voor het toelaten van vrachtverkeer in binnenstedelijke gebieden.

Hoe werkt de Mulder Ecodrive?

Voor het concept van de EcoDrive is gedetailleerd onderzoek gedaan naar de vermogensvraag van een betonmixer gedurende het laden, transport, lossen en zelfs tijdens het wassen van de mixertrommel. Op grond hiervan is een volledig elektrische oplossing ontwikkeld, die in alle opzichten aan deze vermogensbehoefte kan voldoen.

Tijdens het laden bij de betoncentrale en gedurende het wassen op de wasplaats werkt de EcoDrive 100% elektrisch, simpelweg op 'plugin' power via een universele 63A-stekker. Tijdens het wachten, transport en lossen zorgt een compacte generator voor de aandrijving. Hierbij worden ook de milieuvoordelen van het start/stop-systeem volledig benut.

Geluidsreductie is een ander belangrijk voordeel van de Mulder EcoDrive. De elektromotor is vrijwel geruisloos: een groot verschil met het geluid van de brullende dieselmotor van de truck.

De Mulder EcoDrive is ontwikkeld in het R&D centrum in Dordrecht en is een product van voortdurende innovatie.

http://www.muldereurope.com

Bekijk ook het programma Transportwereld op uitzending gemist van RTL7 5 mei j.l.

Op 5 mei 2013 is er een uitzending geweest over de elektrische mixer in het programma Transportwereld op RTL7. 


Terug naar overzicht